PSV - Atlético en fraaie affiches in Champions League

14 december 2015, 12:24   Bijgewerkt: 14 december 2015, 17:12

PSV staat zoals verwacht voor een zware opgave in de achtste finales van de Champions League: de Eindhovenaren gaan het opnemen tegen Atlético Madrid. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandagmiddag uitgewezen. De affiches die verder het meest in het oog springen zijn AS Roma - Real Madrid, Paris-Saint Germain - Chelsea, Arsenal - FC Barcelona en Juventus - Bayern München.

Atlético Madrid is momenteel samen met Barça de gedeelde koploper in de Primera División. De formatie van coach Diego Simeone wist zich in een poule met Benfica, Galatasaray en debutant FC Astana met speels gemak te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Met dertien punten eindigden Los Rojiblancos overtuigend als eerste. In het seizoen 2013/2014 vocht Atlético zich naar de eindstrijd van het miljoenenbal, maar daarin moest het haar meerdere erkennen in aartsrivaal Real Madrid. Vorig seizoen was de grote broer uit de Spaanse hoofdstad te sterk in de kwartfinales. PSV speelde in 2008/2009 in de poule twee keer tegen Atlético, dat toen twee keer (3-0 en 2-1) de baas was.

PSV speelt op 24 februari eerst een thuiswedstrijd tegen Atlético. Dan is spits Luuk de Jong geschorst, door zijn rode kaart in het cruciale groepsduel met CSKA Moskou (2-1 winst). De return in het Estadio Vicente Calderón volgt op 15 maart. De Eindhovenaren wisten dat ze, als nummer twee van Groep B, tegenover een groepswinnaar zouden komen te staan. Naast Atlético kon het dus Real Madrid, Atlético Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Chelsea, Bayern München of Zenit St. Petersburg loten.

Voor de kwartfinales zal er opnieuw geloot worden. De finale van de Champions League wordt uiteindelijk op 28 mei gespeeld in het San Siro-stadion in Milaan.

De loting voor de achtste finales van de Champions League

KAA Gent – VfL Wolfsburg

AS Roma – Real Madrid

Arsenal – FC Barcelona

Juventus – Bayern München

Paris-Saint Germain – Chelsea

PSV – Atlético Madrid

Benfica – Zenit St. Petersburg

Dinamo Kiev – Manchester City

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen