Van Gaal tegen Denen, Sneijder treft landgenoten

14 december 2015, 13:50

In navolging van de loting voor de achtste finales van de Champions League is maandagmiddag ook de loting voor de zestiende finales van de Europa League verricht in het Zwitserse Nyon, waar het hoofdkantoor van de UEFA gevestigd is. Er zijn geen Nederlandse deelnemers meer over, aangezien Ajax, AZ en FC Groningen in de poulefase uitgeschakeld werden.

De loting heeft genoeg mooie affiches opgeleverd. Zo is het Fiorentina tegen Tottenham Hotspur en gaat Borussia Dortmund het opnemen tegen FC Porto. Ook de duels Anderlecht - Olympiakos, Shaktar Donetsk - Schalke 04, Olympique Marseille - Athletic de Bilbao, Sporting Portugal - Bayer Leverkusen en Villarreal - Napoli zijn zeker de moeite waard.

Louis van Gaal neemt het met Manchester United op tegen FC Midtjylland, dat het Southampton van Ronald Koeman uitschakelde in de voorrondes. Robin van Persie reist met Fenerbahçe af naar Lokomotiv Moskou. Dat is vrij beladen, vanwege de politieke situatie rond beide landen. Jürgen Klopp keert voor even terug naar Duitsland, aangezien Liverpool gekoppeld werd aan FC Augsburg. Wesley Sneijder stuit met Galatasaray op landgenoten Wesley Hoedt, Stefan de Vrij, Edson Braafheid en Ricardo Kishna, die bij Lazio Roma onder contract staan. Jean-Paul Boëtius trekt tot slot met FC Basel naar Saint-Etienne,

De loting voor de zestiende finales van de EL

Valencia - Rapid Wien

Fiorentina - Tottenham Hotspur

Borussia Dortmund - FC Porto

Fenerbahçe - Lokomotiv Moskou

Anderlecht - Olympiakos

FC Midtjylland - Manchester United

FC Augsburg - Liverpool

Sparta Praag - FC Krasnodar

Galatasaray - Lazio Roma

FC Sion - Sporting Braga

Shaktar Donetsk - Schalke 04

Olympique Marseille - Athletic de Bilbao

Sevilla - Molde FK

Sporting Portugal - Bayer Leverkusen

Villarreal - Napoli

Saint-Etienne - FC Basel

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen