Over de grens: wat opviel in het buitenland

14 december 2015, 15:45

In Duitsland pakte Huub Stevens afgelopen weekend voor de eerste keer drie punten met Hoffenheim en won Gertjan Verbeek na zeven duels weer eens met Bochum, in Spanje profiteerde Atlético door goudhaantje Antoine Griezmann van de averij van Barça en Real Madrid en in Italië deden Juventus en Inter uitstekende zaken. Maar er gebeurde nog veel meer over de grens. FCUpdate.nl maakt, zoals gebruikelijk, een rondje langs de velden.

Uniek rood voor De Jong

{image[304496][left-half][]}Eindelijk mocht Nigel de Jong afgelopen weekend weer eens opdraven bij AC Milan. Sinds 27 september was hij niet meer in actie gekomen voor de Italiaanse topclub, maar in de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona (1-1) kreeg hij zijn kans in de basis van trainer Sinisa Mihajlovic. Het werd een uitermate ongelukkige rentree, aangezien de Nederlandse middenvelder een rode kaart kreeg en de strafschop veroorzaakte waaruit 'good-old' Luca Toni de gelijkmaker aantekende. Gek genoeg was het voor De Jong de eerste rode kaart uit zijn carrière in een competitiewedstrijd. Dat is verbazingwekkend, gezien zijn reputatie en het feit dat het al zijn 345ste competitieduel was. In zijn carrière kreeg hij buiten competitieverband overigens wel twee rode kaarten, twee keer bij Hamburger SV. Mihajlovic klaagde na de rode prent voor De Jong over de arbitrage. "Ik praat nooit over scheidsrechters, maar de laatste twee wedstrijden worden we serieus beschadigd door de arbitrale leiding. Het is absoluut niet de eerste keer", sprak de Milan-keuzeheer.

Feest na 2-2 tegen West Bromwich

{image[306731][right-half][]}Een 2-2 eindstand tegen West Bromwich Albion op het eigen Anfield, het is geen uitslag waar je als fan van Liverpool voor zou tekenen. Het was dan ook opmerkelijk dat de spelers van de Engelse topclub het gelijke spel na het laatste fluitsignaal vierden met 'The Kop', de meest fanatieke fans van de club uit de Beatles-stad. Coach Jürgen Klopp introduceerde zijn Duitse traditie met het feestvieren bij zijn spelers. Zo hebben we Borussia Dortmund namelijk al vaak voor 'die Gelbe Wand' zien staan. Ook al vocht Liverpool zich op basis van passie en strijd terug na een 0-2 achterstand, het oogt toch wat raar als een punt tegen West Bromwich gevierd wordt als een mooie overwinning... Dat had Brendan Rodgers in ieder geval niet moeten doen.

'Loser van Gaal' is de controle kwijt

{image[306227][left-half][]}Het was al niet best, maar het gaat nu van kwaad tot erger bij Manchester United. De Engelse topclub werd ondanks miljoeneninvesteringen uitgeschakeld in de poulefase van de Champions League en wacht inmiddels alweer vijf wedstrijden op een overwinning. Tegen AFC Bournemouth (2-1 verlies) ging het weer mis. De druk op Louis van Gaal wordt groter en groter. De Nederlandse oefenmeester wordt bedolven onder flinke porties kritiek. Vorige week werd hij al met koeienletters 'Loser van Gaal' genoemd in de Engelse media, nu zegt de Engelse oud-international Jamie Redknapp in de Daily Mail zelfs dat dit 'het slechtste Man United is dat hij ooit heeft gezien'. "Ze voetballen week in, week uit als een degradatiekandidaat. Er is geen spelvreugde. United voetbalt met angst, ze zijn als de dood voor het maken van fouten." Dit is uiteraard wat overdreven, maar de hoeveelheid kritiek maakt het steeds lastiger voor Van Gaal. Hoeveel tijd krijgt hij nog van de clubleiding? Ondertussen is Man United in Engeland het mikpunt van spot, bekijk het filmpje hieronder maar eens.

De ongelofelijke Özil

{image[306757][right-half][]}Dat Mesut Özil de meester van de assists is, weet bijna iedereen. Maar waar de Duitse spelmaker dit seizoen mee bezig is, is echt onvoorstelbaar. Afgelopen zondag noteerde de smaakmaker van Arsenal tegen Aston Villa (0-2 winst) alweer zijn dertiende (!) assist van het seizoen. Dit aantal zette hij neer in vijftien optredens en spreekt voor zichzelf. Ter vergelijking: Gerard Deulofeu (Everton) is met zeven assists de nummer twee op het lijstje. Özil is keihard op jacht om het record van Thierry Henry (twintig assists) aan gort te spelen. Opvallend genoeg heeft Özil in dit stadium van het seizoen al evenveel assists geleverd als Dennis Bergkamp, Steven Gerrard en Juan Mata ooit maximaal in één jaargang deden. Een diepe buiging voor de Duitse technicus.

Kapotte auto's voor de Kustboys

{image[305622][left-half][]}KV Oostende is bezig aan een uitstekend seizoen in de Belgische Jupiler Pro League en wist zondagavond knap een punt uit het vuur te slepen in de zware uitwedstrijd tegen Anderlecht. Na de 1-1 remise in Brussel werd het echter toch nog een vervelende dag voor een aantal spelers van de Kustboys. Vier auto's van de spelers en trainers werden beschadigd en bovendien werden er spullen ontvreemd. "Toen de spelers en trainers hun auto gingen oppikken aan ons oefencomplex, stelden ze vast dat er vier wagens waren beschadigd en dat verschillende spullen waren ontvreemd. Dat moet in de loop van de avond zijn gebeurd", sprak een woordvoerder tegen Belga. De verrassende nummer drie van België gaat aangifte doen bij de politie.

Door: Koen Jans

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen