Bekeravontuur Heerenveen eindigt weer in Kerkrade

15 december 2015, 23:00   Bijgewerkt: 15 december 2015, 23:08

Net als vorig seizoen heeft sc Heerenveen in de beker ook dit jaar haar Waterloo gevonden in het Parkstad Limburg Stadion. Roda JC legde dinsdagavond in de eerste helft de basis voor een tamelijk eenvoudige overwinning: 3-1. De bezoekers speelden ruim een uur met tien man na een vroege rode kaart voor Joey van den Berg. Voor de thuisploeg scoorden Tomi Juric (2) en invaller Maecky Ngombo. Ard van Peppen deed met een eigen doelpunt wat terug voor de Friezen.

Blijkbaar had De Haan die boodschap niet op zijn ploeg over kunnen brengen, want in de eerste helft ging er bij een slap Heerenveen helemaal niets goed en het was uitgerekend Juric die de Friezen tot tweemaal toe pijn deed. Na ruim een kwartier mocht de Australische aanvalsleider na een lange haal van Arjan Swinkels vanaf randje buitenspel alleen op Erwin Mulder af. Juric wipte de bal over de doelman heen en had vervolgens voor het lege doel weinig moeite om zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Tien minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Tom van Hyfte werd in het strafschopgebied aangetikt door Van den Berg en scheidsrechter Kevin Blom wees resoluut naar de stip. Ook haalde Blom een rode kaart tevoorschijn, waardoor de Friese aanvoerder al vroeg in de wedstrijd mocht gaan douchen. Juric maakte van elf meter geen fout en na een half uur leek het al niet meer fout te kunnen gaan voor Roda JC.

Door de zege gaat Roda JC donderdag voor het derde jaar op rij in de koker voor de loting van de kwartfinales van de KNVB Beker.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!