Van Basten: "Iedereen is weggestuurd, dat zegt alles"

Ger
16 december 2015, 15:41

Marco van Basten zet de door Johan Cruijff ingezette renovatie bij Ajax weg als één grote zeepbel. De assistent van bondscoach Danny Blind liet zich eerder ook al kritisch uit over de plannen van de legendarische nummer veertien. Hij omschreef het verhaal van Cruijff toen als een fabeltjeskrant.

"Ik denk dat Johan best begrijpt wat ik ermee bedoelde. Zelf heeft hij er ook helemaal niet zo fanatiek tegen geageerd", zegt Van Basten in Voetbal International. "Er is eigenlijk maar één partij die zich in de weken erna heel erg druk maakte en dat was De Telegraaf. Chef Jaap de Groot ging zo'n beetje in elk tv-programma zitten, zelfs de columnisten werden gemobiliseerd. Ik krijg de indruk dat ze het vervelend vinden als mensen in voetballand een afwijkende mening verkondigen. Maar die krant is zó gekleurd dat het gênant begint te worden."

"Ik verbaas me daarover. En ik kan me voorstellen dat het voor de gewone man op een gegeven moment niet meer te volgen is", aldus de oud-speler van Ajax en AC Milan. "Of we het nou Plan Cruijff of Plan Telegraaf moeten noemen; ik blijf erbij dat het één grote zeepbel is. In het begin hoorde je: "We hebben vier, vijf jaar nodig. Dan gaan we oogsten." Nu zeggen ze weer dat het plan goed was, maar dat het verkeerd werd uitgevoerd. Oneindig politiek geneuzel… Schei toch uit."

"Punt één: als je zoveel publiciteit nodig hebt om jouw product te promoten, klopt het al niet. Een goed product verkoopt zichzelf. En punt twee: als het allemaal zo soepel verloopt, zou Ajax wel gek zijn om het op te geven. Maar vrijwel iedereen is weggestuurd of weggelopen. Dat zegt alles", besluit Van Basten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen