De Boer over EL: "Jongetjes in grotemannenwereld"

16 december 2015, 20:52

Ajax mag in de Eredivisie dan bovenaan staan, de teleurstellende prestaties in de Europa League blijven in het achterhoofd van coach Frank de Boer zitten. Volgens de oefenmeester miste zijn ploeg de ervaring om in lastige Europese duels de punten over de streep te trekken. In een groep met Molde FK, Fenerbahçe en Celtic wonnen de Amsterdammers niet één thuisduel.

Ajax won in de groepsfase alleen op bezoek bij Celtic en noteerde in de andere duels geen driepunter. "We zijn in dat opzicht nog te veel jongetjes", zegt De Boer bij Ajax TV. "Dat is de grotemannenwereld. We zijn heel dicht bij die deur, maar we moeten hem nog wel openen; dat we beseffen: wat wordt er gevraagd op dat moment."

De Amsterdammers zijn soeverein in de Eredivisie, in Europa heeft de ploeg het vaak enorm lastig. "Het zijn andere wedstrijden", ziet De Boer. "In de competitie kan je het vaak nog herstellen, hier kan dat niet. Ze moeten beseffen dat het do or die is. Zoals we heel vaak goals tegen hebben gehad, ook in de voorronde (2-2, met een man meer tegen Rapid Wien, red.), dat is ongelooflijk zuur. Daar moeten we heel veel van leren."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen