Buitenspelgoal brengt Lazio ronde verder in beker

17 december 2015, 18:00

Met slechts twee punten in de laatste zeven wedstrijden is Lazio bezig aan een moeizame fase in de Serie A. Donderdag had de Romeinse club in de Coppa Italia wel reden tot lachen. Ondanks een achterstand bereikte Lazio ten koste van Udinese de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi. In het eigen Stadio Olimpico werd met 2-1 gewonnen van de ploeg uit de regio Friuli.

Hoewel Lazio het betere van het spel had, kwam het in de 67ste minuut wel op achterstand. Panagiotis Giorgios Kone bracht Udinese met een volley uit de draai aan de leiding in Rome. Lazio had aan twaalf minuten voldoende om de score te kantelen. Alessandro Matri was in de zeventigste minuut verantwoordelijk voor de gelijkmaker, Danilo Cataldi tekende in de 79ste minuut voor de 2-1. Laatstgenoemde scoorde wel vanuit buitenspelpositie. Cataldi trof doel in de rebound na een gekeerd schot van een teamgenoot. Udinese was kort voor de 2-1 met tien man komen te staan: Rodrigo Aguirre viel geblesseerd uit terwijl coach Stefano Colantuono al drie keer had gewisseld.

Lazio neemt het in de kwartfinale op tegen Juventus, dat woensdag met 4-0 won van stadgenoot Torino. Het is een herhaling van de finale van vorig jaar. Destijds was Juventus Lazio na verlenging de baas.

Wesley Hoedt (foto) had een basisplaats bij Lazio tegen Udinese, Edson Braafheid bleef op de bank. Stefan de Vrij en Ricardo Kishna waren vanwege een blessure afwezig bij de Romeinse club.