Koploper Sparta op schot, ook VVV boekt ruime zege

18 december 2015, 22:22   Bijgewerkt: 19 december 2015, 12:02

Koploper Sparta Rotterdam heeft uitgehaald in de Jupiler League. De Kasteelheren wonnen vrijdag voor eigen publiek met 6-0 van MVV. Nummer twee VVV Venlo scoorde ook een overtuigende driepunter, bij FC Emmen werd een 1-4 overwinning geboekt.

Bij rust leidde Sparta op het eigen Kasteel nog slechts met 1-0 tegen MVV. Paco van Moorsel bracht de Rotterdammers al in de eerste minuut aan de leiding, maar de andere doelpunten lieten daarna enige tijd op zich wachten. In de 65ste minuut tekende Van Moorsel voor de 2-0 en zes minuten later voltooide hij zijn hattrick. Via Loris Brogno, Thomas Verhaar en Ryan Sanusi liep Sparta in het laatste kwartier uit naar een dikke zege.

Sparta gaat met 42 punten uit achttien wedstrijden de winterstop in. Daarmee is het met een marge van vijf punten de lijstaanvoerder in de Jupiler League. Nummer twee VVV Venlo heeft 37 punten, na een 1-4 overwinning bij FC Emmen. Bij rust was de score in Drenthe nog in balans. Ralf Seuntjens had VVV in de tweede minuut op 0-1 gezet, Marnix Kolder herstelde kort voor de doelwissel het evenwicht. In de laatste 21 minuten namen de Limburgers via Jonathan Opoku, Torino Hunte en Seuntjens (penalty) ruim afstand van de gastheer. Emmen-speler Tim Siekman had in de 57ste minuut, bij een 1-1 stand, zijn tweede gele kaart ontvangen.

NAC Breda en FC Eindhoven delen met ieder 33 punten de derde plaats. Door een treffer van Luis Pedro vlak voor de pauze won NAC met 0-1 bij Almere City FC, Eindhoven was op eigen veld met 2-0 te sterk voor stadgenoot Jong PSV. Jinty Caenepeel en Anthony van den Hurk waren in een tijdsbestek van drie minuten, in respectievelijk de 73ste en 75ste minuut, de doelpuntenmakers in de derby.

FC Volendam en Go Ahead Eagles staan met 31 punten gedeeld vijfde. Volendam gaat komende maandag nog wel op bezoek bij Jong Ajax, Go Ahead liet zich op eigen veld verrassen door laagvlieger Fortuna Sittard. Joeri Schroijen en Lars Hutten bezorgden Fortuna een verrassende zege in Deventer: 0-2.