Koeman met Southampton ook ten onder tegen Spurs

Ger
19 december 2015, 18:15

Manager Ronald Koeman blijft de laatste weken matig presteren met Southampton. De thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur bracht geen verandering in de tegenvallende reeks: 0-2. Door de nederlaag dreigt Southampton de aansluiting met de subtop te verliezen.

The Saints incasseerden de afgelopen periode vier nederlagen en speelde één keer gelijk. Tegen Tottenham ging het voor Southampton in de slotfase van de eerste helft mis. Harry Kane zette de bezoekers uit Londen op voorsprong, waarna Dele Alli voor de 0-2 zorgde. Bij Southampton begonnen Virgil van Dijk en Jordy Clasie in de basis. Laatstgenoemde werd in de tweede helft vervangen. Maarten Stekelenburg ontbrak wegens een teenblessure.

Stoke City, met Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel bij de eerste elf, verloor op eigen veld van Crystal Palace: 1-2. Een laat doelpunt van Chung-Yong Lee was beslissend. Crystal Palace had de leiding genomen dankzij een penalty van Connor Wickham, waarna Bojan Krkic voor de 1-1 tekende. Ook de Spaanse oud-Ajacied scoorde vanaf elf meter.