Hertha klopt Mainz, Mönchengladbach wint met tien man

23 december 2015, 08:39

Hertha BSC heeft voor de derde keer op rij een driepunter gescoord in de Bundesliga. De nummer drie van de ranglijst was zondag in eigen huis met 2-0 te sterk voor FSV Mainz 05, door goals van Vladimir Darida en oud-Feyenoorder Salomon Kalou. Roy Beerens was afwezig bij Hertha BSC.

Hertha BSC komt door de winst op 32 punten. Dat zijn er zes minder dan nummer twee Borussia Dortmund, dat zaterdag met 2-1 verloor bij 1.FC Köln. Borussia Mönchengladbach volgt met 29 punten op de vierde plaats, na een 3-2 thuiszege op SV Darmstadt 98.

Na 38 minuten zag het er niet goed uit voor Mönchengladbach. Door een treffer van Marcel Heller in de 28ste minuut keek het tegen een 0-1 achterstand aan. Daarnaast werd Granit Xhaka in de 38ste minuut met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Met tien man wist Mönchengladbach, met Roel Brouwers als invaller, toch nog de winst te pakken. Lars Stindl, Havard Nordtveit en Oscar Wendt waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Sandro Wagner maakte tussendoor nog wel gelijk (2-2) namens Darmstadt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen