Financiële problemen zetten toekomst VVV zwaar onder druk

Ger
23 december 2015, 08:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De financiële problemen van VVV Venlo op korte termijn blijken groter dan verwacht. De huidige nummer twee van de Jupiler League heeft dringend een half miljoen nodig, anders vreest de club in zeer zwaar weer terecht te komen. De gemeente Venlo wil VVV in principe 250.000 euro lenen. De andere helft van het benodigde bedrag moet uit het bedrijfsleven komen.

De gemeente wist tot afgelopen weekend niet dat de financiële problemen van VVV zo heftig waren. De club heeft op korte termijn vijf ton nodig, anders kunnen binnen een paar maanden de salarissen niet meer worden betaald. "Vorige week hebben we nog samen gezeten met het bestuur van VVV", zegt wethouder Stephan Satijn tegen 1Limburg.nl. "Het bestuur zei toen dat VVV geen liquiditeitsproblemen heeft."

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Hypercube kwam een andere beeld tevoorschijn. "Als er geen extra geld komt, bestaat de kans dat VVV in februari of maart de salarissen en dat soort zaken niet meer kan betalen", aldus Satijn. De wethouder erkent dat de voorgestelde lening van 250.000 euro geen structurele oplossing is voor de problemen bij VVV. "Maar het is wel een oplossing om te voorkomen dat VVV het lopende seizoen niet kan afmaken."

Als borgstelling voor de lening wil de gemeente de tv-rechten van VVV opeisen. De gemeente Kerkrade werkt met een vergelijkbare constructie, om te garanderen dat Roda JC de huur voor het stadion betaalt. In januari neemt de gemeenteraad een besluit over de voorgestelde lening.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen