Gillet maakt overstap van Anderlecht naar Nantes

Jw
23 december 2015, 21:57

Anderlecht raakt in de winterstop een belangrijke kracht kwijt. De Belgische topclub heeft de overgang van Guillaume Gillet naar FC Nantes bijna rond. De 31-jarige middenvelder bevestigde woensdagavond vlak voor de wedstrijd tegen Lokeren zelf de geruchten.

"Eigenlijk praat ik er liever nog niet over, want de transfermarkt gaat pas op 1 januari open en in voetbal weet je nooit wat er nog kan gebeuren. Maar het is zo dat er een akkoord is tussen de clubs en tussen mezelf en Nantes", zei Gillet tegenover tv-zender Play Sports.

"Waarom Nantes? De club is acht keer kampioen geworden in Frankrijk en heeft een rijke geschiedenis. Ze staan misschien pas twaalfde op dit moment, maar de club heeft veel ambitie", verdedigt de routinier zijn keuze. "Bovendien heb ik me vorig seizoen goed geamuseerd in de Ligue 1. Het leven is er goed, Nantes is een mooie stad en mijn familie was er gelukkig. De club wil me ook absoluut en het is leuk om zo geapprecieerd te worden."

Gillet werd vorig seizoen verhuurd aan SC Bastia. Het contract van de Belgisch international loopt in de zomer af, waardoor Anderlecht hem graag tussentijds verkoopt. Trainer Besnik Hasi is niet blij met het vertrek van Gillet. "Met Gillet verliezen we ervaring, stabiliteit, kracht op stilstaande fases, scorend vermogen en polyvalentie", somde hij op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen