'Everton praat met vermogende Amerikanen over overname'

Jw
24 december 2015, 12:04

In navolging van Manchester United lijkt ook Everton in Amerikaanse handen te vallen. Bill Kenwright, de huidige eigenaar van The Toffees, is volgens BBC in gesprek met John Jay Moores en Charloes Noell over een verkoop van de club uit de Premier League. De twee ondernemers uit de Verenigde Staten waren eerder al geïnteresseerd in Swansea City.

Everton weigert in te gaan op de speculatie, maar dat er iets speelt, is wel duidelijk. The Times berichtte eerder al dat de interesse dermate serieus van waard was dat de Amerikanen exclusieve toegang kregen tot de boekhouding van de club. Dat zou betekenen dat de onderhandelingen al in een vergevorderd stadium zijn.

Kenwright kan flink verdienen aan de verkoop. De zakenman kocht Everton in 1999 voor een bedrag van twintig miljoen pond. Moores en Noell zijn naar verluidt bereid om het tienvoudige te betalen. Moores en Noell hebben hun geld verdiend met softwarebedrijf BMC en JMI Equity. Moores was nog nooit eerder actief in de voetbalwereld, maar weet wel wat het is om een sportorganisatie te runnen. De miljonair was eerder eigenaar van baseballclub San Diego Padres.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen