Clasie: "Feyenoord heeft een probleem met de instelling"

Jw
24 december 2015, 15:40

Jordy Clasie heeft Feyenoord nog zeker niet uit het oog verloren. De middenvelder van Southampton volgt de wedstrijden van de Rotterdamse club op de voet. Hij is dan ook niet te beroerd om zijn mening te geven over het huidige voetbal van Feyenoord.

"Ik kijk alles op televisie, terwijl ik laatst tegen Ajax in De Kuip zat. In mijn ogen heeft Feyenoord qua breedte een van de sterkste selecties van Nederland, in dat opzicht moeten ze tot het einde kunnen blijven meedoen om de titel. Wel moeten ze dan ook de kleine wedstrijden winnen, iets dat vooral met instelling te maken heeft. Ik denk dat Dirk Kuyt ook daarin van grote waarde kan zijn voor Feyenoord", analyseert Clasie op de website van Feyenoord zijn oude ploeg.

Bij Southampton is Clasie nog lang niet onomstreden. Hij kijkt kritisch naar zichzelf. "Als nieuwe speler wilde ik me natuurlijk graag bewijzen, maar tijdens een wedstrijd met de beloften raakte ik geblesseerd. Klote, zo wil je niet binnenkomen bij je nieuwe club. Was ik hele dagen aan het revalideren, terwijl Esmee alleen thuis zat met de kinderen en hier niet happy was. Dat was moeilijk", aldus de Oranje-international, die zichzelf maar wat meer tijd heeft gegeven. "Mensen waarschuwden me dat je een jaar nodig kan hebben om te wennen in het buitenland. Nu begrijp ik wat ze bedoelen."

Clasie kan de komende week wel speeltijd verwachten. De 24-jarige spelverdeler speelt met Southampton twee wedstrijden binnen twee dagen, waardoor trainer Ronald Koeman een beroep moet doen op zijn volledige selectie, zo gaf hij deze week aan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen