Everton-manager steunt Van Gaal: "We zijn gek geworden"

24 december 2015, 18:25

Na Arsene Wenger heeft ook Everton-manager Roberto Martinez zijn steun voor Louis van Gaal uitgesproken. De Spaanse manager vindt het onbegrijpelijk dat managers tegenwoordig zo weinig tijd krijgen, iets wat volgens hem ook helemaal niet past bij de Engelse voetbalcultuur.

"Volgens mij zijn we gek geworden door elke keer maar met nieuwe projecten te beginnen. We moeten accepteren dat je in het voetbal kan winnen, gelijkspelen of verliezen", zegt Martinez tegen Sky Sports. "Je wint niet elke week en we moeten proberen om de managers tijd te geven om met hun visie een oplossing te vinden. Anders worden we heel instabiel. Dan is het na één of twee nederlagen alweer tijd voor een nieuw project. Dan komt een nieuwe manager die eveneens twee wedstrijden de tijd wordt gegeven. En daarna gaan we opnieuw naar een nieuw project kijken."

"Volgens mij is het Britse voetbal niet op deze manier opgebouwd, om maar van manager naar manager te gaan en geen consistentie te hebben in je projecten", moppert Martinez. "Het is heel jammer dat we in de afgelopen vijftien jaar zo veranderd zijn. Als we bij elke mindere periode een trainerswissel verwachten, dan zal je nooit een succesvolle ploeg vinden. En dan blijven ook de succesverhalen die we door de jaren heen hebben gehad met het Britse voetbal uit. Dat is heel droevig."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen