Leicester City voelt geen druk: "Lekker voetballen"

26 december 2015, 11:17

Niet Manchester City, Manchester United, Arsenal of regerend kampioen Chelsea, maar het bescheiden Leicester City begint als koploper van de Premier League aan de speelronde op Boxing Day. Dat is fantastisch voor de club en de spelers moeten er vooral van genieten, stelt manager Claudio Ranieri.

Leicester City speelt zaterdag op Anfield Road tegen Liverpool. Bij winst heeft de club zijn voorafgaand aan het seizoen uitgesproken doelstelling, namelijk veertig punten sprokkelen, al behaald. En hoewel de huidige klassering natuurlijk ruimte biedt voor euforie en ook hogere verwachtingen, blijft manager Ranieri nuchter. Druk geeft de koppositie niet, stelt de Italiaan. Hij draait de situatie om: "Vooral de grote clubs staan onder druk, vanwege hun prestaties. Leicester had deze druk een jaar geleden, toen het onderaan stond. Negatieve druk, stress. Nu niet. Nu moeten de spelers ervan genieten en lekker voetballen. Het zou stom zijn als we druk voelen. Waarom zou dat zo zijn? Geniet er gewoon van. De hele wereld praat over je, voetbal lekker."

Ranieri maakt zich geen illusies. "Blijf gewoon voetballen zoals je nu voetbalt", is zijn boodschap aan de spelers van de stuntclub. "We kunnen winnen, we kunnen verliezen: het is oké. Vroeg of laat, en natuurlijk hoop ik zo laat mogelijk, gaan we heus weer een wedstrijd verliezen. Dat is normaal. Maar we moeten gewoon blijven voetballen en voor elkaar werken. Conditioneel zijn we sterk en we kunnen het iedereen lastig maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen