Cannavaro ziet Juventus als favoriet in Italiaanse titelstrijd

26 december 2015, 12:42

Na zes wedstrijden had de ploeg pas vijf punten en leek het erop alsof het tijdperk-Juventus in de Serie A ten einde was. Na vier kampioenschappen op rij, veelal met grote overmacht binnengehaald, rook de concurrentie zijn kans. Een reeks van zeven zeges op rij heeft Juventus echter weer helemaal terug in de top van de Italiaanse competitie gebracht. Het besluit 2015 als vierde, drie punten achter koploper Inter.

Door de goede prestaties van de afgelopen weken denkt Fabio Cannavaro, een icoon van het Italiaanse voetbal, dat de ploeg uit Turijn 'gewoon' weer kampioen wordt. "Voor mij is Juventus op dit moment nog steeds de favoriet", zegt hij in de Corriere dello Sport. Juventus heeft Inter, Fiorentina en Napoli momenteel boven zich op de ranglijst. Dat zijn stuk voor stuk uitstekende teams, vindt Cannavaro. "Veel mensen houden niet van de speelstijl van Inter, maar ze staan bovenaan en dat is het enige wat telt. Het is een zeer solide team, lastig te bespelen en nog lastiger te verslaan", weet de oud-verdediger. "Fiorentina is misschien de verrassing van de kopgroep. Onder Vincenzo Montella speelden ze al goed, nu is het fantastisch wat ze doen. Ze spelen prachtig voetbal, maar ik denk dat ze nog een geslepen randje missen." Napoli staat er, wat Cannavaro betreft, beter op: "Als Fiorentina mooi is, is Napoli prachtig. Op dit moment spelen ze het mooiste voetbal."

Toch gaat Cannavaro dus voor Juventus. "Ze hebben de beste selectie en inmiddels ook vertrouwen en stabiliteit. Juve is Juve. Het is een team dat het beste uit zichzelf weet te halen als ze onder druk staan. Ik denk dat het titelgevecht tussen drie teams gaat: Inter, Napoli en Juventus. Met Juventus als favoriet, omdat aan het eind van de dag de selectie de doorslag geeft. De transferperiode in januari kan ook cruciaal worden. Als Napoli een stuk of drie internationale topspelers haalt. kunnen ze de laatste stap voorwaarts zetten."

In zijn fraaie carrière speelde de 42-jarige Cannavaro zelf voor onder meer Napoli, Parma, Inter, Juventus en Real Madrid. De Napolitaan was aanvoerder van de Italiaanse ploeg die in 2006 wereldkampioen werd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen