Koploper Leicester verliest bij Liverpool, ManCity wint ruim

26 december 2015, 18:09   Bijgewerkt: 26 december 2015, 18:21

Premier League-koploper Leicester City heeft haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Liverpool ging de ploeg van manager Claudio Ranieri zaterdag met 1-0 onderuit. Manchester City had voor eigen publiek weinig problemen met Sunderland. De laagvlieger werd met 4-1 verslagen.

Van de laatste tien competitiewedstrijden had Leicester City er acht gewonnen en twee gelijkgespeeld, maar in Liverpool kwam op Boxing Day een einde aan die mooie reeks. Christian Benteke voltrok het vonnis over Leicester City. De Belgische invaller werkte de bal in de 63ste minuut in het doel op aangeven van Roberto Firmino.

Met 38 punten uit achttien wedstrijden gaat Leicester City nog wel aan kop in de Premier League, maar Arsenal (36 punten) kan later op de avond de macht overnemen. Daarvoor moeten de Londenaren winnen bij het Southampton van manager Ronald Koeman. Nummer drie Manchester City won in het eigen Etihad Stadium met 4-1 van Sunderland en heeft nu 35 punten.

Binnen 22 minuten leidde Manchester City al met 3-0 tegen de laagvlieger. Op aangeven van Kevin De Bruyne opende Raheem Sterling in de twaalfde minuut de score. Vijf minuten later tekende Yaya Touré met een laag afstandsschot voor de 2-0. Weer vijf minuten daarna kopte voormalig Vitesse-aanvaller Wilfried Bony de 3-0 op het scorebord. Via De Bruyne werd het in de 54ste minuut ook nog 4-0, Fabio Borini redde vlak daarna de eer voor Sunderland. Bij de bezoekers speelde Patrick van Aanholt de volledige wedstrijd, Jeremain Lens mocht in de 62ste minuut invallen. Laatstgenoemde was vorige week om disciplinaire redenen nog buiten de selectie gebleven voor het duel met Chelsea.

Tottenham Hotspur won op het eigen White Hart Lane met 3-0 van Norwich City. Harry Kane zorgde met twee treffers, waarvan de eerste een penalty was, voor de 2-0 ruststand. Tom Carroll was in de tachtigste minuut de maker van de 3-0. Michel Vorm bleef op de bank bij The Spurs, die nu vierde staan met 32 punten. Crystal Palace heeft na een 0-0 gelijkspel bij AFC Bournemouth dertig punten en daarmee plek vijf in bezit. Het Manchester United van manager Louis van Gaal en Watford delen met 29 punten de zesde stek. ManUnited verloor eerder op de dag bij Stoke City, Watford pakte een punt bij het Chelsea van interim-manager Guus Hiddink. Liverpool heeft met 27 punten de achtste positie in handen.

Met Leandro Bacuna in de basis pakte hekkensluiter Aston Villa op eigen veld een punt tegen West Ham United. Aaron Cresswell had de bezoekers op slag van rust nog wel aan de leiding gebracht, maar Jordan Ayew redde in de 62ste minuut uit een strafschop het punt voor Aston Villa. Dankzij een 1-0 thuiszege op West Bromwich Albion verliet Swansea City de degradatieplaatsen. Sung-Yong Ki maakte met een goal in de negende minuut het verschil.