Van Persie heeft groot aandeel in zege Fenerbahçe

28 december 2015, 21:02

De samenwerking tussen Robin van Persie en Fenerbahçe is nog geen heel groot succes gebleken, maar de spits heeft zich vanavond (maandag) op een uitstekende manier gepresenteerd bij zijn werkgever. De aanvaller scoorde de openingstreffer in het duel met Sivasspor. De thuisploeg won de wedstrijd met 2-1.

Van Persie tikte na een klein halfuur de openingstreffer binnen, door uitstekend te reageren bij een rebound. Het was het eerste balcontact van de spits in het strafschopgebied in de wedstrijd. De bezoekers kwamen door een goal van Beykan Simsek kort voor rust nog wel terug in het duel, maar in de thuisploeg hield de punten toch in eigen huis. Simon Kjaer was in de 77ste minuut met een kopbal trefzeker voor Fenerbahçe en besliste daarmee de wedstrijd.

Door de zege blijven de hoofdstedelingen volop meestrijden om de titel. De achterstand op koploper Beisktas bedraagt één punt.