Kabasele uit selectie gezet na skippen kerstbrunch

29 december 2015, 08:24

Nathan Kabasele heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De 21-jarige aanvaller is voorlopig geschorst door De Graafschap, wegens een opmerkelijke reden. Hij liet de kerstbrunch van vorige wek maandag aan zich voorbij gaan. Voor straf mag de huurling van Anderlecht niet mee op trainingskamp naar Turkije.

Kabasele meldde zich daags na de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) af wegens ziekte. Hij bleek vervolgens te zijn afgereisd naar zijn geboorteland België, in plaats van dat hij nog in Doetinchem verbleef. "Daar was ik niet blij mee", maakt coach Jan Vreman duidelijk in het Algemeen Dagblad. "Het teamproces is erg belangrijk en Nathan Kabasele heeft zich daaraan onttrokken. Hij gaat daarom niet mee op trainingskamp naar Turkije (van 4 tot en met 9 januari, red)."

Kabasele wordt dit seizoen van Anderlecht gehuurd, maar het is nog geen uitgemaakte zaak dat hij de jaargang afmaakt in Doetinchem. "Daar is nog geen beslissing over genomen", zegt Vreman over de aanvaller, die dit seizoen pas twee doelpunten maakte voor de hekkensluiter van de Eredivisie.

Bij de absentie van Kabasele krijgt Jong De Graafschap-speler Jeroen Meurs de kans om zich te bewijzen bij de eerste selectie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen