Het jaaroverzicht van FCUpdate.nl: deel één

29 december 2015, 16:32   Bijgewerkt: 29 december 2015, 17:01

De champagne kan bijna ontkurkt worden, maar voordat we het nieuwe jaar in de nacht van donderdag op vrijdag inluiden blikken we nog een keer terug op het voetbaljaar. FCUpdate.nl maakt een selectie van de meest mooie, bijzondere en in het oog springende momenten en gebeurtenissen in 2015. Met in deel één de maanden januari tot en met april, deel twee en drie volgen respectievelijk woensdag en donderdag.

Januari

Op 4 januari werd een zegereeks van 22 (!) duels van Real Madrid gestopt door Valencia (2-1). Een dag later werd Arjen Robben door de spelers in de Bundesliga verkozen tot speler van het jaar. Een mooi moment voor de Groninger, die ook meerdere keren in sterrenelftallen werd opgenomen. Voor de Gouden Bal was hij niet genomineerd. De meest prestigieuze voetbalprijs werd gewonnen door Cristiano Ronaldo, die ten koste van Lionel Messi en Manuel Neuer zijn derde Gouden Bal in de wacht sleepte. Roma-icoon Francesco Totti onderstreepte ondertussen zijn status als keizer van Rome met twee goals in de stadsderby tegen Lazio (2-2) en schoot Fernando Torres zijn liefde Atlético, waar hij terugkeerde, naar bekerwinst tegen aartsrivaal Real Madrid.

Februari

hooligans, rome

hooligans, rome

Februari was sportief gezien vooral de maand van PSV, Bas Dost en Arjen Robben. De Nederlandse aanvallers van respectievelijk Wolfsburg en Bayern regen de doelpunten aaneen in de Bundesliga, dat was prachtig om te zien.

Maart

Bij Twente werden de financiële problemen erger en erger, wat op 4 maart resulteerde in een puntenstraf. Ondertussen hielden een onderzoek naar racistische reacties op een 'Oranje-selfie' van Leroy Fer en een incident met een politieagent in burger en jeugdspelers van Ajax de gemoederen bezig. In Engeland gold dat voor een voorval tussen Papiss Cissé en Jonny Evans, die elkaar tijdens Newcastle-Man United bespuugden en daar flink voor gestraft werden. Verder was er de uitschakeling van Ajax in Europa door Dnjepr, het ontslag van Foeke Booy bij Go Ahead, het vertrek van Robbie Alflen en Co Adriaanse bij Utrecht en het vuurwerkincident rond Rusland-keeper Igor Akinfeev.

April

Joop Munsterman

Joop Munsterman

Op 4 april werd de voetbalwereld opgeschrikt door het bericht dat de spelersbus van Fenerbahçe beschoten werd. Een staking, oftewel een weekend zonder voetbal in Turkije, was het gevolg. In datzelfde weekend ging Roda JC met 6-0 ten onder bij Sparta, wat coach René Trost zijn baan kostte. PEC Zwolle en Groningen plaatsten zich ten koste van respectievelijk Twente en Excelsior voor de bekerfinale. Fantastisch voor Feyenoord was de terugkeer Dirk Kuyt, de verloren zoon die als een held onthaald werd. Dat nieuws konden de Rotterdammers goed gebruiken, want in april ging het sportief gezien van kwaad tot erger met de topclub. En het werd er niet beter op toen Feyenoord een straf van één duel zonder publiek en een dikke geldboete kreeg vanwege de incidenten rond het EL-duel met Roma. Alles werd uiteindelijk weer in perspectief geplaatst, toen Lokeren-speler Gregory Mertens eind april op 24-jarige leeftijd plotsteling overleed.

Door: Koen Jans

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen