Ten Cate: "Was mondeling akkoord met Galatasaray"

30 december 2015, 07:58

Henk ten Cate opteerde voor de derde keer in zijn trainerscarrière voor een avontuur in het Midden-Oosten en heeft zijn eerste training als hoofdcoach van Al-Jazira inmiddels achter de rug. De 61-jarige oefenmeester is naar eigen zeggen nog altijd fris en is blij met zijn nieuwe uitdaging. Hij moest hier 2,5 jaar op wachten, na zijn klus als interim-coach van Sparta Rotterdam.

Ten Cate was nog actief als tv-analyticus, maar leek te zijn gestopt met het trainersvak. Toch kiest hij dus weer voor een buitenlands avontuur. "Ik had zin om weer aan de slag te gaan. Thuiszitten en behalve tv-werk niks doen, gaat ook vervelen. En ik voel dat ik nog steeds iets te melden heb en mijn waarde kan hebben. Bovendien ben ik nog heel fit. En natuurlijk word ik er goed voor betaald", geeft de ervaren trainer toe in De Telegraaf.

Het had weinig gescheeld of Ten Cate was in Turkije aan de bak gegaan. "Ik was mondeling akkoord met Galatasaray over een contract voor 2,5 jaar en ging er vanuit dat ik daar trainer zou worden. Ik heb meerdere gesprekken gevoerd, maar waarom dat uiteindelijk toch niet doorging, weet ik nog steeds niet", aldus de keuzeheer, die voor vijf maanden getekend heeft bij Al-Jazira. "Ik wilde geen langere verbintenis of allerlei opties, omdat ik na zo'n lange afwezigheid eerst weer wil kijken hoe het trainerschap me bevalt."

Ten Cate krijgt de taak om zich met spelers als Mirko Vucinic, Jefferson Farfán en Xavi te plaatsen voor de Aziatische equivalent van de Champions League. Hij beschouwt dat als een nobel streven. "Al-Jazira is vorig seizoen als tweede geëindigd en moet zich via een voorronde kwalificeren voor de Champions League hier. We spelen één wedstrijd, thuis tegen Al-Sadd uit Qatar, de winnaar gaat naar de groepsfase. Al-Sadd heeft een sterke ploeg, maar hopelijk geeft ons thuisvoordeel in februari de doorslag. Het is in elk geval een weerzien met Xavi en dat is leuk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen