McClaren staat stil bij overlijden Newcastle-icoon Srnicek

Jw
30 december 2015, 17:20

Newcastle United neemt het zaterdag op tegen Arsenal, maar trainer Steve McClaren wilde het daar woensdag tijdens de persconferentie niet al teveel over hebben. De Engelsman had zijn gedachten nog vooral bij het overlijden van Pavel Srnicek, de oud-doelman van The Magpies.

Srnicek overleed dinsdag op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. Hij verdedigde tussen 1991 en 1998 het doel van Newcastle United en werd een geliefde speler onder de fans. McClaren is nog altijd onder de indruk van het treurige nieuws. "We hebben het er afgelopen week al vaak over gehad toen hij in coma lag en helaas is hij daar niet uit gekomen. Het is altijd een ramp als je iemand verliest, maar een persoon als Pav op deze leeftijd is heel triest. Mijn condoleances voor de familie en alle mensen om hem heen. Het is zo aan het eind van dit jaar een treurige tijd voor Newcastle", zei McClaren met veel respect voor de Tsjechisch oud-international.

"Ik kende hem niet persoonlijk, maar natuurlijk kwam ik hem tegen in het voetbal en heb ik hem vele keren in actie gezien. Hij was een geweldig persoon en een hele karakteristieke doelman. Een beetje gek in de bovenkamer, maar een geweldige doelman en een prachtige speler voor de club", aldus McClaren. "Door het nieuws van Pav realiseer ik me hoe het leven van het ene in het andere moment over kan zijn. Het is verdrietig en het zet alles in perspectief."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen