V/d Vaart: "Nog niet van terugkeer naar Ajax gekomen"

Jw
30 december 2015, 20:55   Bijgewerkt: 31 december 2015, 11:31

Het avontuur van Rafael van der Vaart bij Real Betis is vooralsnog een mislukking te noemen. De Nederlander heeft zich - mede door blessureleed - nog niet tot een vaste waarde ontwikkeld bij de Spaanse middenmoter. De 32-jarige middenvelder doet geen gewaagde uitspraken over een terugkeer naar Ajax, maar heeft het nog niet definitief uit zijn hoofd gezet.

"Die vraag is heel vaak langsgekomen", lacht Van der Vaart in gesprek met Ziggo Sport Totaal, nadat hem werd gevraagd waarom hij het elftal van Frank de Boer niet komt versterken. "Iedereen weet dat Ajax mijn club is. Ik heb ook serieus nagedacht over een terugkeer, maar het is er nog niet van gekomen."

Van der Vaart hield zich op de vlakte over de exacte reden. Ajax probeerde de zelf opgeleide 109-voudig Nederlands international afgelopen zomer te verleiden tot een terugkeer naar Amsterdam. De linkspoot ging niet in op de lokroep en koos voor een contract bij de Spaanse promovendus. Ajax haalde in de persoon van leeftijdsgenoot John Heitinga wel een oud-Ajacied terug, maar zijn rentree is vooralsnog geen succes geworden.

Van der Vaart neemt het vanavond met Real Betis op tegen FC Barcelona. De routinier is weer fit, maar begint op de bank in Camp Nou.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen