Verblijfsvergunning voor oud-speler van FC Utrecht

Ger
31 december 2015, 10:12

Christian Gandu heeft een definitieve verblijfsvergunning gekregen. De 23-jarige middenvelder, die in de Topklasse uitkomt voor Magreb '90, dreigde het land uitgezet te worden. De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft het besluit echter ingetrokken.

"De zaak van Christian is opnieuw bekeken en de persoonlijke omstandigheden hebben dit keer wel onderdeel uitgemaakt van de beslissing. Wij zijn als vereniging erg blij dat Christian in Nederland mag blijven, en willen een ieder bedanken die zich heeft ingezet om de zaak zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen", laat Magreb '90 weten op de eigen website. De club zette een actie op touw tegen de uitzetting van Gandu en er kwam steun van onder andere Wesley Sneijder en Willem van Hanegem. Na de ontstane commotie besloot de IND nogmaals naar de zaak te kijken, met een positief resultaat voor de oud-speler van FC Utrecht.

Gandu was negen jaar oud toen hij vanuit Congo naar Nederland vluchtte. Op twaalfjarige leeftijd kwam hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen