Genk: "Budgettair kunnen we het gevecht niet winnen"

Ger
1 januari 2015, 11:22

Voor Racing Genk is de eerste seizoenshelft niet geheel naar wens verlopen. De ploeg van trainer Peter Maes bezet momenteel de zevende plaats in de Jupiler Pro League. Genk beseft dat het niet kan aanhaken bij Anderlecht, Club Brugge en ook AA Gent

"We scoren te weinig. Op dat vlak zal er iets moeten gebeuren in de winterstop", zegt Genk-voorzitter Herbert Houben in Het Belang van Limburg. "Ik ben ervan overtuigd dat in deze groep meer kwaliteit steekt dan er nu uitkomt, maar het duurt gewoon langer dan we verwacht hadden. Als we Play-off I niet zouden halen, zou dat aankomen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat we het over een andere boeg moeten gooien. Met Peter Maes zijn we in een langetermijnproject gestapt."

"Het idee dat we de strijd willen aangaan met Anderlecht en Club Brugge moeten we laten varen. Budgettair kunnen we dat gevecht niet winnen. Anderlecht heeft elk seizoen 25 à 30 miljoen meer inkomsten dan wij. Maar het blijft wel onze ambitie om de topclubs regelmatig pijn te doen", aldus de preses. "Zeven prijzen in pakweg twintig jaar, dat is verre van slecht. Maar Play-off I missen, zou niet meer mogen. De zesde plaats moet het minimum zijn, ook dit seizoen. En we moeten ook regelmatig Europa in."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen