Ziyech: "Van Basten mooie naam, maar geen toptrainer"

2 januari 2015, 09:35

Hakim Ziyech denkt met niet al te veel plezier terug aan zijn samenwerking met coach Marco van Basten bij sc Heerenveen. Volgens de spelmaker van FC Twente beheerste de voormalig topaanvaller het vak niet en stagneerde de ontwikkeling van de spelmaker onder het bewind van Van Basten.

Ziyech doet zijn verhaal in de Volkskrant. "Hij wisselde me in mijn eerste seizoen een keer in de rust en stalde me daarna bij de beloften. Zonder uitleg. Aan communiceren deed hij überhaupt niet", spreekt de middenvelder klare taal. "Mijn ontwikkeling had veel sneller kunnen gaan, Van Basten is een mooie naam, maar geen toptrainer. Hij heeft zich bij AZ gerealiseerd dat-ie er niet geschikt voor is. Dat had hij al bij Heerenveen moeten doen. Nu is hij toch weer assistent bij Oranje. Als je mensen kent of een grote naam hebt, kom je altijd wel weer aan de bak. Bij mij telt kwaliteit."

Ziyech vertelt in het dagblad ook waarom hij in 2013 een vertrek naar Twente verkoos boven een transfer naar Feyenoord. "Bij Feyenoord wilden ze me overal neerzetten, behalve op 10."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen