Van Bommel wees aanbiedingen af: "Eerst ontwikkelen"

2 januari 2015, 12:50

Mark van Bommel heeft na zijn voetballoopbaan al diverse aanbiedingen gehad om op eigen benen te gaan staan als hoofdtrainer. De voormalig middenvelder, die momenteel werkzaam is als assistent-trainer van Bert van Marwijk bij Saudi-Arabië, wil zich echter eerst ontwikkelen voordat hij aan het grote werk begint.

"Ik heb al meerdere aanbiedingen gehad, maar ik wil mij eerst ontwikkelen als trainer", zegt de oud-speler van onder meer PSV, FC Barcelona en Bayern München op de website van de FIFA. Hij leert snel in het vak, zegt hij in het interview. "Als ik nu terugkijk naar de eerste trainingen die ik gaf en hoe ik ze nu geef dan zie ik een positieve ontwikkeling."

Van Bommel gaat ook in op de situatie bij het Nederlands elftal. "Als je niet eens derde wordt in een groep met IJsland, Turkije en Tsjechië, dan kan je niet zeggen dat het komt omdat we een jong team hebben of dat we aan het bouwen zijn. In Oranje kan je je die luxe niet veroorloven. We zijn het aan onze status verplicht, om ons altijd te kwalificeren. Dit team is echter niet zo goed als de voorgaande elftallen", aldus Van Bommel, die met Oranje in 2010 een WK-finale speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen