De Boer maakt seizoen af bij Ajax en zoekt naar spits

Jw
2 januari 2015, 22:03

Frank de Boer vertrekt niet tussentijds bij Ajax. Dat heeft de trainer van de Amsterdammers zaterdag laten weten aan FOX Sports. "Ik maak het seizoen af bij Ajax", reageerde hij op een vraag naar de vermeende interesse van Premier League-club Swansea City. De club uit Wales is nog op zoek naar een nieuwe coach, maar De Boer is dus in elk geval geen optie. 

De Boer bevestigde verder dat Ajax nog altijd op zoek is naar een extra spits. "We zijn wel aan het kijken naar een nieuwe spits, maar het moet wel een hele goede zijn. En anders doen we het met deze groep. Er is nog genoeg tijd om rond te kijken en wie weet wat we gaan doen", aldus De Boer.

Volgens de 45-jarige oefenmeester uit Hoorn ligt de lat hoog, maar hij is ook realistisch. "We hebben de laatste tijd veel op de helft van de tegenstander gespeeld. Dan heb je behoefte aan een aanspeelpunt, maar natuurlijk moet een spits ook scoren. Als je dat allebei hebt, ben je een topspits en die komen meestal niet naar Nederland toe", glimlachte de coach. Naar verluidt ziet De Boer in Chelsea-speler Bertrand Traoré de ideale aanwinst, maar het is nog maar de vraag of de spits uit Burkina Faso los te weken is uit Londen. 

Ajax gaat komende week op trainingskamp in Turkije. De Boer heeft dan meer tijd om aan zijn team te sleutelen, maar weet uit ervaring dat de voorbereiding op de tweede seizoenshelft niet lang duurt. "Het is kort. We gaan een week op trainingskamp en dan wacht binnen twee weken alweer de eerste wedstrijd. Fysiek moeten we weer honderd procent worden, maar we zullen ook op wat details van ons spel gaan trainen", besloot De Boer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen