'Jordi Cruijff kreeg zegen Johan voor aantrekken Bosz'

5 januari 2016, 07:59

Jordi Cruijff is al meerdere jaren de architect van Maccabi Tel Aviv, waar hij werkzaam is als technisch directeur. De zoon van de legendarische Johan Cruijff heeft deze week coach Peter Bosz aangesteld om aan de toekomst van de Israëlische club te bouwen. Deze ziet er rooskleurig uit, aangezien er door de Canadese miljardair Mitchell Goldhar veel geld beschikbaar is.

Goldhar nam de club in 2009 over en heeft dus de middelen om de club flink te laten groeien. Afgelopen seizoen kwam Maccabi Tel Aviv al uit in de poulefase van de Champions League. "Ik heb hem zelf nog niet ontmoet", zegt Bosz in De Telegraaf over de steenrijke eigenaar.

De 41-jarige Jordi Cruijff doet het in Israël uitstekend als technisch directeur, maar schroomt niet om zijn vader Johan soms in te schakelen voor advies. Zo zou hij voor het aantrekken van Bosz de zegen van het Nederlandse voetbalicoon hebben gekregen. De interesse in de inmiddels oud-trainer van Vitesse speelde al een jaar.

"Ik vertelde Jordi de eerste keer eerlijk dat Israël niet de volgende stap was die ik voor ogen", stelt Bosz. "Maar hij blééf bellen. We hebben uren over voetbal, over de club, over alles eigenlijk gesproken. Toen hij zijn trainer kwijt dreigde te raken aan Fulham, wilde hij het doorzetten. En dus ben ik een dag eerder teruggekomen van vakantie op Curaçao om in Tel Aviv te gaan kijken", aldus de oefenmeester, die komende zondag mogelijk voor het eerst in de dug-out zit bij een competitieduel van Maccabi Tel Aviv. "Dat wil ik eerst nog even met Jordi doornemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen