"Kevin Strootman staat er mentaal en fysiek goed op"

5 januari 2016, 13:49

Het gaat goed met Kevin Strootman. Als we Rudi Garcia, de trainer van AS Roma, moeten geloven, dan is de Nederlandse middenvelder op de weg terug van zijn slepende knieblessure. De Oranje-international heeft nog wat tijd nodig, maar hij zet stappen in zijn herstel.

"Kevin Strootman staat er goed op, zowel in mentaal als fysiek opzicht. Hij zal nog wat tijd nodig hebben om een volledige groepstraining af te werken, maar hij verricht goed werk", aldus de Franse oefenmeester van de Giallorossi, die woensdag op de Italiaanse feestdag Driekoningen met zijn ploeg op bezoek gaat bij Chievo Verona.

Op 22 december was Strootman zelf ook al optimistisch gestemd. "Ik zit nu drie maanden na de operatie en ben weer op het veld bezig. Het voelt allemaal een stuk beter. Ik hoop dat de laatste stappen van mijn revalidatie ook zo voorspoedig gaan", zei hij via Facebook. "Ik wil graag terugkeren bij het team. Dat heb ik de afgelopen twee jaar het meest gemist."

Het is nog niet duidelijk wanneer Strootman precies zijn rentree kan maken in wedstrijdverband. De middenvelder wordt al meerdere jaren geteisterd door een onwelwillende knie. De oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV werd al drie keer geopereerd aan het gewricht. Bij de laatste ingreep werd zijn kruisband volledig gereconstrueerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen