Nederlander stunt tegen PSV: "Feest in kleedkamer"

6 januari 2016, 13:26

PSV blameerde zich dinsdagavond flink, door het oefenduel met het Maltese FC Hibernians met 2-1 te verliezen. Gek genoeg stond er bij de nietige tegenstander een Nederlander in het veld. Onder de lat, welteverstaan. Stan van Hoeven, voormalig derde keeper van Jupiler League-club FC Den Bosch en ex-reservekeeper van topklasser FC Lienden, deed dertig minuten mee.

Voor Van Hoeven was het al bijzonder om tegen PSV te spelen, maar dat hij zijn doel schoon zou houden en van de Eindhovenaren zou winnen, had hij natuurlijk nooit verwacht. "Twee keer ging de bal langs me heen, maar werd de bal nog van de doellijn gehaald", sprak de doelman tegen De Telegraaf.

"Ik ben doelman bij FC Pinzgau uit Saalfelden, dat uitkomt in de Oostenrijkse Regionalliga", stelt Van Hoeven. "Na mijn vertrek bij FC Lienden ben ik naar Oostenrijk gegaan, waar ik het voetballen heb gecombineerd met eerst een baan in de toerismebranche en tegenwoordig bij een bedrijf dat trainingskampen organiseert. Ik ben nu twee maanden op Malta voor de trainingskampen. In deze periode ligt de competitie in Oostenrijk stil en daarom train ik mee bij FC Hibernians, de club waarbij we gebruik maken van de faciliteiten. De voorzitter heeft gezegd, dat ze overwegen mij een contract aan te bieden en daarom speelde ik een half uur mee bij PSV."

"Het was een leuke ervaring, na de wedstrijd was het feest in de kleedkamer", aldus de Nederlander. "De Maltese spelers zijn allemaal semi-prof en hebben een baan naast het voetbal. Voor hun is dit een leuk succes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen