Fiorentina aan kop, Juventus verpest debuut Emanuelson

Ger
6 januari 2016, 17:03   Bijgewerkt: 6 januari 2016, 17:57

Fiorentina heeft minimaal voor drie uur de koppositie in de Serie A in handen. De equipe uit Florence greep de eerste plaats dankzij een overwinning in de uitwedstrijd tegen US Palermo: 1-3. Josip Ilicic was met twee treffers van grote waarde voor de bezoekers. Internazionale, dat titelrivaal Juventus eveneens zag zegevieren, kan de leiding later op de dag weer overnemen.

Fiorentina heeft nu twee punten voorsprong op de blauw-zwarte formatie uit Milaan. Vanaf 18.00 uur speelt Inter echter nog een uitduel met Empoli. Door twee doelpunten van Ilicic ging Fiorentina na de eerste 45 minuten in Stadio Renzo Barbera al met 0-2 aan de leiding. Alberto Gilardino bracht de spanning diep in de tweede helft terug, maar een verdere comeback van Palermo zat er niet meer in. Vlak voor tijd legde Jakub Blaszczykowski, die was ingevallen voor Ilicic, de eindstand vast.

Juventus staat voorlopig in punten gelijk met Inter. De titelverdediger was voor eigen publiek duidelijk te sterk voor hekkensluiter Hellas Verona: 3-0. Voor Juventus was het inmiddels de achtste competitiezege op rij. Urby Emanuelson debuteerde als invaller voor Hellas Verona. De oud-Ajacied mocht een klein halfuur meedoen. Op dat moment stond de Oude Dame al met 2-0 voor. Paulo Dybala en Leonardo Bonucci zorgden voor de treffers. Acht minuten voor het einde deed ook de ingevallen Simone Zaza een duit in het zakje.

AS Roma verspeelde dure punten op bezoek bij Chievo Verona: 3-3. De club uit de Italiaanse hoofdstad kwam in de eerste helft met 0-2 voor dankzij doelpunten van Umar Sadiq en Alessandro Florenzi. Vlak voor de pauze scoorde ook Chievo, via Alberto Paloschi. Na de hervatting kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte door een treffer van Dario Dainelli. Roma leek na de 2-3 van Iago Falque alsnog met de volle buit aan de haal te gaan, maar Simone Pepe zorgde vlak voor tijd voor het slotakkoord.

AC Milan, met Nigel de Jong negentig minuten op de bank, ging op eigen veld ten onder tegen Bologna: 0-1.

Emanuele Giaccherini tekende in de 82ste minuut voor het enige doelpunt. Basiskracht Wesley Hoedt speelde met Lazio teleurstellend doelpuntloos gelijk in de thuiswedstrijd tegen Carpi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen