Bosz duidelijk: "Met deze club is kampioenschap het doel"

8 januari 2016, 21:55

Peter Bosz beleeft zondag zijn debuut als trainer van Maccabi Tel Aviv. De oefenmeester werd door technisch directeur Jordi Cruijff weggeplukt bij Vitesse en speelt dit weekend tegen Maccabi Haifa, een lastige opgave in een nieuwe omgeving. "Het is moeilijk om wat over dat duel te zeggen, maar we werken samen en bereiden ons zo goed mogelijk voor."

"Ik ben niet van plan om de boel hier helemaal om te gooien, want de club heeft prijzen gewonnen. Ik wil de club wel naar een hoger niveau tillen. Ik wil goed voetbal laten zien en de fans vermaken en dat in combinatie met resultaat. Dat is lastig, maar we gaan er alles aan doen", zo laat Bosz weten tijdens zijn presentatie bij zijn nieuwe club.

Bosz weet dondersgoed wat het doel bij Maccabi zal moeten zijn. "Dat is bij deze club altijd kampioen worden." Uiteraard ging het tijdens de presentatie ook over de familie Cruijff. Jordi is technisch directeur en dan komt vader Johan al snel aan bod. "Als kind keek ik veel voetbal en zag ik hoe Cruijff speelde en hoe hij over voetbal dacht. Op en buiten het veld. De Hollandse School is gebaseerd op zijn opvattingen", weet Bosz.

De legendarische nummer veertien adviseerde zijn zoon zelfs om Bosz te halen. "Ik praat veel met hem (Johan Cruijff, red.). Hij heeft gezegd dat Bosz een goede trainer is, maar ik heb zijn zegen natuurlijk niet nodig. Hij denkt wel altijd positief en heeft een sterke mentaliteit, ook in moeilijke tijden", laat Jordi Cruijff weten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen