Donk scoort in beker bij debuut voor Galatasaray

9 januari 2016, 19:48

Ryan Donk is uitstekend begonnen aan zijn avontuur bij Galatasaray. De Nederlandse verdediger trof zaterdag in zijn eerste wedstrijd voor de Turkse topclub al doel. Donk leverde daarmee een bijdrage aan de 3-1 thuiszege op tweedeklasser Karsiyaka in de nationale beker.

Donk, eerder deze maand overgenomen van Kasimpasa SK, kwam in de 44ste minuut op het scoreformulier. De mandekker schoot, nadat een ploeggenoot de bal breed had gelegd, raak met rechts. Daarmee bepaalde hij de eindscore op 3-1. Sinan Gümüs en Bilal Kisa hadden Galatasaray eerder in het duel al op een 2-0 voorsprong gezet, Gökhan Ünal deed in de 28ste minuut iets terug namens Karsiyaka. Wesley Sneijder was afwezig bij Galatasaray.

Galatasaray is door de winst bijna zeker van een plek in de achtste finales van de Turkse beker. Na drie duels gaat het met de volle negen punten aan kop in de groep, waarvan de top-twee de volgende ronde bereikt. De voorsprong op de nummer drie bedraagt, met nog drie wedstrijden te spelen, acht punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen