Real scoort vijf keer bij debuut van Zidane

10 januari 2016, 01:22

Real Madrid heeft de eerste wedstrijd onder het bewind van Zinedine Zidane afgesloten met een ruime zege. De Franse oud-topvoetballer, de opvolger van de eerder deze week ontslagen Rafael Benitez, zegevierde zaterdag met zijn club in het eigen Estadio Santiago Bernabeu met 5-0 over Deportivo la Coruna. Gareth Bale was met een hattrick het goudhaantje bij Real.

Zidane liet Real tegen Deportivo aantreden in een 4-2-3-1-formatie. Keylor Navas stond onder de lat, met voor zich verdedigers Daniel Carvajal, Pepe, Sergio Ramos en Marcelo. Toni Kroos en Luka Modric vormden het achterste blok op het middenveld, Bale, Isco en Cristiano Ronaldo moesten spits Karim Benzema van aanvoer voorzien.

Laatstgenoemde tekende na een kwartier voor de 1-0. De Franse spits scoorde met een prachtige hakbal. Bale kopte zeven minuten later op aangeven van Carvajal de 2-0 op het scorebord. Vlak na de pauze trof de Welshman opnieuw doel, ditmaal na voorbereidend werk van Ronaldo. In de 63ste minuut voltooide Bale zijn hattrick, door raak te koppen uit een corner van Kroos. Benzema bepaalde in de slotfase de eindscore op 5-0.

Real Madrid komt door de winst op veertig punten, respectievelijk twee en één minder dan koploper FC Barcelona en nummer twee Atlético Madrid. Real speelde wel een duel meer dan de twee titelrivalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen