AS Roma en AC Milan houden elkaar in evenwicht

9 januari 2016, 22:44

AS Roma dreigt verder achterop te raken in de Italiaanse titelrace. De ploeg van coach Rudi Garcia moest zaterdag in de thuiswedstrijd tegen AC Milan genoegen nemen met een gelijkspel. Het werd 1-1 in het Stadio Olimpico in Rome.

AS Roma begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd. De thuisclub kwam al binnen vier minuten op voorsprong. Antonio Rüdiger volleerde de bal in het doel, na een vrije trap van specialist Miralem Pjanic. AS Roma was na negentien seconden al dicht bij de 1-0 geweest via Sadiq, maar hij had geen succes in de afwerking.

AS Roma wist de voorsprong in de eerste helft te behouden, maar na de doelwissel kwam AC Milan beter in de wedstrijd. Dat resulteerde al binnen vijf minuten in de gelijkmaker van Juraj Kucka. De Slowaak kopte raak na een voorzet van voormalig VVV Venlo-speler Keisuke Honda vanaf rechts. Een kwartier later scheelde het niet veel of Milan was op 1-2 gekomen; Carlos Bacca raakte met een schot de lat. Daardoor bleef het 1-1 in Rome, waar Nigel de Jong reserve was bij Milan. Roma-speler Kevin Strootman is nog altijd geblesseerd.

Het gelijkspel leidde tot duidelijke fluitconcerten van de Roma-fans, aangezien hun favoriete club meer terrein dreigt te verliezen in de titelstrijd. Met 34 punten staan i Giallorossi vijfde in de Serie A, op vijf punten achterstand van koploper Internazionale. Dat team speelt zondag bovendien nog thuis tegen Sassuolo. AC Milan bezet met 29 punten plek zes, maar de concurrentie komt later deze speelronde nog in actie.