FC Utrecht wil rond 2020 aanhaken in top-zeven

10 januari 2016, 13:00

FC Utrecht beleeft tot dusver een prima seizoen, ook al was de start niet helemaal om over naar huis te schrijven. Toch hebben de Domstedelingen het financieel gezien nog altijd lastig. Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik, die vorig seizoen een verlies van 4,8 miljoen euro noteerde, ziet de toekomst er echter wel rooskleurig uit.

"De knop is om binnen heel Utrecht", zegt Van Schaik in het Algemeen Dagblad. "We kunnen stilaan weer vooruit kijken. Er liggen mooie langdurige sponsorcontracten. We komen van ver, 13 miljoen euro verlies. Over anderhalf jaar hopen we break-even uit te komen of jaarlijks maar een overzichtelijk operationeel verlies te hoeven noteren. Nu zeggen we: we willen tussen plek zes tot en met twaalf spelen. Pas als we over anderhalf jaar financieel gezonder zijn, kunnen we er aan denken om in twee á drie jaar tijd structureel aan te haken in de top-zeven. Rond 2020", aldus de Utrecht-directeur.

Met Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong in de technische staf wordt de weg omhoog gevonden. "Vorig seizoen is cruciaal geweest voor FC Utrecht. Het heeft zoveel blootgelegd. Als mensen zich niet gelukkig voelen in de constructie, moet je doorschakelen. Jan Wouters en Robby Alflen waren te veel clubmensen om ons het vel over de oren te trekken, maar ze hebben wel degelijk aangegeven waar het aan schortte. Vreemde ogen dwingen. Onder Erik ten Hag is de kentering qua topsportbeleving ingezet. Hij zit er nu 24/7 boven op. Ook de spelers zijn een stormfase doorgegaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen