Kane zorgt voor herhaling tussen Spurs en Leicester City

Jw
10 januari 2016, 19:08

Tottenham Hotspur en Leicester City moeten binnenkort in een tweede wedstrijd uitvechten welke club in de race blijft om de FA Cup. Harry Kane zorgde zondag kort voor het einde van de wedstrijd voor de gelijkmaker (2-2), waarmee hij uitschakeling voor de Spurs voorkwam.

Leicester City leek op bezoek bij Tottenham lange tijd op weg naar een knappe overwinning. De wedstrijd begon slecht voor de gasten, nadat oud-Ajacied Christian Eriksen de ban had gebroken. De 23-jarige spelmaker profiteerde al na acht minuten van een rebound.

Lang liet de gelijkmaker niet op zich wachten. Demarai Gray fleurde zijn debuut voor Leicester City op met een assist. Hij legde de bal vanuit een hoekschop op het hoofd van Marcin Wasilewski, die de gelijkmaker op zijn naam kreeg. Kort na de rust greep Leicester City, de nummer twee van de Premier League, zelfs de voorsprong. Invaller Shinji Okazaki slalomde met een paar fraaie schijnbewegingen tussen twee Spurs-verdedigers door en frommelde de bal in twee pogingen in het doel (1-2).

De gespaarde aanvalsleider Harry Kane onderscheidde zich in de slotfase als stormram. De Engelse aanvaller schoot raak vanaf de strafschopstip, nadat Nathan Dyer hands had gemaakt. Daardoor levert deze spectaculaire wedstrijd nog een ontmoeting op, omdat er in de FA Cup niet verlengd wordt.

Tottenham Hotspur en Leicester City komen elkaar komende woensdag bovendien ook nog tegen in de Premier League. Opnieuw zal dan White Hart Lane, het stadion van de Spurs, het strijdtoneel zijn.