Maas zwaait rest van seizoen de scepter bij Vitesse

11 januari 2016, 10:11

Rob Maas blijft tot het einde van het seizoen voor de groep staan bij Vitesse. De 46-jarige oefenmeester is na het vertrek van Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv definitief doorgeschoven naar de functie van hoofdtrainer. Tijdens het trainingskamp in Spanje nam hij de honneurs al waar bij de Arnhemse eredivisionist. Maas behoort sinds de zomer van 2014 tot de technische staf van Vitesse.

De nieuwe functie voor Maas komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Ook niet voor de trainer zelf. "Hoewel ik heel prettig samenwerkte in de situatie zoals deze was, heb ik niet voor niets mijn trainersdiploma's gehaald", stelt de Eindhovenaar op de clubwebsite. "De afgelopen week heb ik gemerkt dat alles wat er bij komt kijken als hoofdtrainer bij mij past. Het voordeel is dat ik de spelersgroep ken en weet hoe we bij Vitesse werken. Samen met de stafleden gaan we door op de manier zoals we die zijn ingeslagen."

Maas was in het verleden werkzaam als assistent-coach van RKC Waalwijk en verdedigde als profvoetballer de clubkleuren van PSV, FC Eindhoven, RKC, Feyenoord, Heracles Almelo en de Duitse clubs Arminia Bielefeld, Hertha BSC en MSV Duisburg. Op 39-jarige leeftijd zette de voormalig middenvelder, na meer dan 500 wedstrijden in het betaald voetbal te hebben gespeeld, een punt achter zijn carrière als speler.

Technisch directeur Mo Allach ziet het helemaal zitten in Maas. "De manier van werken en de speelwijze die wij bij Vitesse willen hanteren is bekend bij de technische staf. We hebben kundige en gediplomeerde trainers in de staf, die de club van binnenuit kennen. Het belangrijkste is dat er rust komt zodat we kunnen focussen op waar we mee bezig zijn. Met de huidige staf kan dat perfect", besluit Allach.

Maas zat tijdens het oefenduel met Anderlecht al in de dug-out bij Vitesse, de huidige nummer vijf van de Eredivisie. Komende zaterdag maakt hij zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Vitesse, in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Jon Dahl Tomasson is nog actief als assistent-trainer in de Gelredome.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen