Klopp waarschuwt Guardiola: "Het is zo druk"

11 januari 2016, 11:39

Pep Guardiola trekt aan het eind van het seizoen de deur achter zich dicht bij Bayern München, omdat hij graag in de Premier League aan de slag wil gaan. Liverpool-manager Jürgen Klopp, die weet hoe het is om van Duitsland naar Engeland te verhuizen, waarschuwt de Spaanse oefenmeester dat hij voor een uitdaging van jewelste komt te staan.

Klopp denkt dat Guardiola het zal tegenvallen hoeveel er rekening gehouden moet worden met het drukke speelschema van de Engelse club. Daar vergiste de Duitser zich op voorhand namelijk ook in. "Toen ik hier kwam wist ik bijvoorbeeld niet dat er tweeluiken afgewerkt werden in de halve finale van de League Cup", zegt de voormalig trainer van Borussia Dortmund tegen de BBC. "Het aantal wedstrijden is het grootste verschil met Duitsland."

Dat de halve eindstrijd van een bekertoernooi over twee wedstrijden beslist wordt, vindt Klopp onzinnig. "Als je dat in Duitsland aan mensen vertelt, dan vragen ze 'wat?'. Het is zo druk, het is voetbal, voetbal, voetbal in Engeland. Toch weet ik dat Pep met zijn ervaring voor een brede selectie zal zorgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen