Van Basten vindt Messi nummer één en prijst Iniesta

11 januari 2016, 14:56

Marco van Basten is maandagavond te gast bij het voetbalgala van de FIFA in Zürich, waar de prestigieuze Gouden Bal uitgereikt zal worden aan Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Neymar. In de optiek van San Marco heeft Messi het meeste recht op de prijs, al had hij Andrés Iniesta ook een geschikte kandidaat gevonden.

Van Basten denkt dat de topfavoriet de Gouden Bal zal krijgen. "Lionel Messi kan alles, het grootste talent. Hij is in één woord fantastisch. Dribbelen, passen, scoren. Bovendien heeft hij een enorme hoeveelheid prijzen gewonnen met Barcelona vorig jaar, dus voor mij is hij de nummer één", zegt de oud-international en assistent-bondscoach van Oranje volgens de KNVB-website.

"Andres Iniesta had wat mij betreft ook een nominatie verdiend", stelt Van Basten. "Zijn overzicht, gevoel voor positie en de rust waarmee hij kan voetballen zijn uniek. In die zin is hij belangrijker voor een elftal dan pakweg Neymar of Suarez. Dat zijn natuurlijk ook fantastische spelers, maar op mijn lijstje staat Iniesta daar toch net boven", aldus Van Basten, die zelf de Gouden Bal won in 1992.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen