Groningen-directeur Nijland verwacht ruime winst

12 januari 2016, 07:45

De financiële situatie en toekomst van FC Groningen lijkt er rooskleurig uit te zien. De houder van de KNVB Beker schreef over de vorige jaargang een nettowinst van 1,4 miljoen euro en verwacht over het seizoen ook weer een miljoenenwinst te noteren, dankzij uitgaande transfers en het spelen van Europees voetbal.

"We verwachten een winst van 2,5 tot 3 miljoen euro", sprak algemeen directeur Hans Nijland van Groningen maandagavond in zijn nieuwjaarsspeech. Dat betekent echter niet dat er geen enkele zorgen aanwezig zijn in de Euroborg. Nijland kijkt bijvoorbeeld naar clubs als ADO Den Haag en FC Twente. "Ook bij ons is het zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ook wij hebben onze zorgen. Om de race vol te houden in de subtop van het Nederlands voetbal zullen wij onze huisvestingslasten moeten normaliseren. Ook vorig jaar heb ik dat op onze nieuwjaarsbijeenkomst gemeld, maar helaas heeft dat nog niet geleid tot het wenselijke resultaat."

Nijland weet wat de volgende stappen moeten zijn. "Vuistregel in het betaald voetbal is dat huisvestingslasten ongeveer 12 procent zijn van de totale omzet. Bij ons is dat 18 procent. Het is van cruciaal belang om op dit gebied komend jaar resultaat te scoren, anders is het vrijwel onmogelijk om voor ons als club te blijven investeren in spelers, opleiding, faciliteiten, etcetera, etcetera. Dit is nodig om onze sportieve ambities te blijven realiseren", besluit de Groningen-directeur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen