Roberto Carlos in beeld als assistent van Zidane

12 januari 2016, 08:28

Zinedine Zidane staat sinds een week als hoofdcoach voor de groep bij Real Madrid en de Fransman krijgt wellicht gezelschap van een andere oud-speler van naam. De Spaanse topclub wil Roberto Carlos aanstellen als assistent-trainer en is momenteel in gesprek met de Braziliaan.

"We hebben een gesprek gehad over een eventuele rol bij de club. Binnenkort zal er wel duidelijkheid ontstaan", reageert Roberto Carlos bij Cadena COPE. De Braziliaanse ex-international verdedigde tussen 2001 en 2006 de clubkleuren van Real Madrid. Hij was toen medespeler van Zidane, waar hij dus mogelijk nu de rechterhand van wordt in de technische staf.

De 42-jarige Roberto Carlos is momenteel werkzaam als speler en coach bij Delhi Dynamos, een club in India. De Braziliaan deed al trainerservaring op bij het Russische Anzhi Makhachkala en de Turkse clubs Sivasspor en Akhisar Belediyespor. Als speler kenmerkte de linksachter zich met zijn kiezelharde pegels en stond hij naast Real ook nog onder contract bij onder meer Internazionale en Fenerbahçe.

Real Madrid won afgelopen zaterdag bij het debuut van Zidane als hoofdtrainer met 5-0 van Deportivo La Coruña.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen