Palermo ontslaat Ballardini; Argentijn volgt hem op

12 januari 2016, 09:55

Palermo heeft een wisseling van de wacht doorgevoerd in de dug-out. De Italiaanse coach Davide Ballardini (foto) is per direct de laan uitgestuurd en wordt vervangen door Guillermo Barros Schelotto. De komst van de 42-jarige Argentijn is officieel aangekondigd door de Serie A-club. Ballardini was pas sinds november werkzaam bij de club van de excentrieke voorzitter Maurizio Zamparini.

Het was een bizarre week bij Palermo. De club won zondag de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Hellas Verona (0-1), maar de 51-jarige Ballardini werd daags na de winst op straat gezet. Dat was geen verrassing, aangezien de trainer volgens aanvoerder Stefano Sorrentino al niet meer met de spelers praatte. "Ballardini heeft niet met het team gesproken. Niet voor de wedstrijd, maar ook niet tijdens het duel of na afloop", sprak de ervaren doelman na de zege in Verona.

Het is voor Schelotto zijn tweede klus als hoofdcoach. De Argentijn stond de afgelopen drie seizoenen aan het roer bij Lacus, waarmee hij in 2013 de Copa Sudamericana won. Als speler stond de trainer onder meer bij Boca Juniors onder contract.

Palermo staat momenteel op een teleurstellende zestiende plaats in de Serie A, aan Schelotto de taak om de ploeg omhoog te helpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen