Dost zeker anderhalve maand aan de kant door voetbreuk

Ger
13 januari 2016, 13:06

De tweede seizoenshelft in de Bundesliga gaat zonder Bas Dost van start. De Nederlandse spits heeft op het trainingskamp van VfL Wolfsburg een middenvoetsbeentje gebroken. Hij heeft naar verwachting zes tot acht weken nodig voor zijn revalidatie.

Dost (26) raakte in het Portugese Lagos geblesseerd na een charge van zijn ploeggenoot Dante. De oud-speler van Heracles Almelo en Heerenveen moet waarschijnlijk een operatie ondergaan. Hij was in de eerste helft van het seizoen met zeven doelpunten de meest trefzekere aanvaller van Wolfsburg in de Duitse competitie.

Door de blessure lijkt een transfer van Dost deze maand uitgesloten. De international werd genoemd door Ajax-trainer Frank de Boer als een mogelijke versterking. Dost mist door de blessure de hervatting van de Bundesliga, op 24 januari uit tegen Eintracht Frankfurt.

Wolfsburg staat zevende in de Bundesliga en kwalificeerde zich als groepswinnaar voor de achtste finales van de Champions League. Daarin is AA Gent de tegenstander. De deelname van Dost aan het duel met de Belgen op 17 februari lijkt onwaarschijnlijk. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen