Excelsior voorzichtig ondanks goede financiële resultaten

Jw
13 januari 2016, 21:25

Excelsior is er in geslaagd om voor het derde jaar op rij winst te boeken. De Rotterdamse laagvlieger uit de Eredivisie wordt door de KNVB weer gezien als gezonde club. Ook werd het contract met hoofdsponsor DSW verlengd. Toch was dat alles geen reden voor voorzitter Albert de Jong om de polonaise te lopen op de nieuwjaarsreceptie.

Hoewel de KNVB Excelsior in de gezonde categorie 3 heeft ingedeeld, kijkt De Jong kritisch naar de financiële huishouding van zijn club. "Volgens de KNVB-maatstaven wel, maar onze eigen maatstaven zijn strenger. We hebben de komende jaren nog veel schulden weg te werken. Dat zijn rentelasten van bedragen waarvoor je een hele leuke speler in dienst kan nemen. Het is voor ons wel een signaal dat we op de goede weg zijn," aldus De Jong tegenover RTV Rijnmond.

De Jong, die enkele jaren geleden zelf veel geld stopte in de club om een faillisement te voorkomen, is wel erg blij met de vaste partner DSW. "Het is een hele trouwe partner die ons heeft gesteund in slechte tijden en ons nu ook trouw blijft in goede tijden om zo vijftien jaar vol te maken. Dat is onvoorstelbaar. We kunnen daardoor ook voor de komende jaren kijken naar begrotingen met scenario's eerste- en eredivisie."

Excelsior staat momenteel op een acceptabele veertiende plaats in de Eredivisie, maar het gevecht tegen degradatie is nog lang niet voorbij. "Dat zou een ramp zijn, maar we hebben scenario's klaar liggen dat we dan bovenin de Jupiler League kunnen spelen. Voor de lange termijn is het wel onze droom om een vaste waarde in de eredivisie te zijn", liet de bestuurder wel weten overal op voorbereid te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen