Van Persie kan eindelijk weer lachen bij Fenerbahçe

14 januari 2016, 08:53

Het huwelijk tussen Robin van Persie en Fenerbahçe is nog niet altijd even gelukkig, maar woensdagavond kende de Nederlandse aanvaller een heerlijk avondje bij de club uit Istanbul. In het bekerduel met Giresunspor was hij tot twee keer toe trefzeker. "Stap voor stap gaat het de goede kant op", sprak Van Persie na de 6-1 winst.

"Het was een mooie wedstrijd", zegt Van Persie na de zesklapper tegen de Turkse tweedeklasser op de website van zijn werkgever. "We klimmen stap voor stap omhoog. Het is zeer belangrijk om deze bekerwedstrijden te spelen. Ze kunnen ons helpen om aan de tekortkomingen te werken en in het ritme te komen", aldus de all-time topscorer van Oranje, die kampioen wil worden met zijn club. "Het zal moeilijk worden, maar we gaan er alles aan doen."

De twee goals zijn mooi meegenomen voor Van Persie, aangezien hij het niet altijd even makkelijk heeft in Turkije. Dat is ook geregeld van zijn gezicht af te lezen. "Dat is mijn persoonlijkheid", verklaart hij. "Ik kan mijn gevoelens niet verbergen. Hoe dan ook, leg het niet verkeerd uit. Ik had zeer hoge verwachtingen van mezelf en wist dat ik meer moest brengen", aldus Van Persie, die nu dus een belangrijke stap heeft gezet. "Daar geniet ik van. Ik wil nu nog meer doelpunten maken en ga daar meer risico's voor nemen."

Het is bij Fenerbahçe in de spitspositie vaak stuivertje wisselen tussen Van Persie en zijn concurrent Fernandao, maar tegen Giresunspor liet het duo zien ook samen te kunnen spelen. "Dat kan wel effectief zijn, ja", aldus Van Persie. "Het hangt natuurlijk wel af van de tegenstander, maar ik denk dat wij onze wisselwerking ook nog wel kunnen verbeteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen