Roda hoopt zesde winterse aanwinst snel te begroeten

14 januari 2016, 12:30

Het houdt in deze transferperiode maar niet op bij Roda JC. De Limburgse eredivisionist begroette al vijf aanwinsten in het Parkstad Limburg Stadion, maar hier komt zeer waarschijnlijk nog een speler bij. Georgy Zhukov uit Kazachstan moet winterversterking nummer zes worden voor coach Darije Kalezic.

Roda JC is momenteel in gesprek met de 21-jarige middenvelder, die onder contract staat bij Standard Luik. Zhukov, die de afgelopen twee seizoenen uitgeleend werd aan het Kazachse FC Astana, lijkt voor de rest van het seizoen verhuurd te worden aan Roda JC. "Hij staat op het lijstje en we zitten in de gespreksfase", bevestigt technisch directeur Ton Caanen tegenover FOX Sports. "Nee, het is nog zeker niet rond. Er is bovendien nog een kandidaat."

Naast Zhukov en de andere kandidaat is ook Mike van Duinen in beeld bij Roda JC. De Limburgers hebben zich echter nog niet bij diens werkgever Fortuna Düsseldorf gemeld. Voor de aanvalslinie zou de Kerkraadse club bovendien nog twee andere opties hebben. Zomeraanwinst Tomi Juric is de komende tijd in ieder geval uitgeschakeld wegens een blessure.

Na een sterke start is Roda JC afgegleden naar de vijftiende plaats in de Eredivisie. Marcos Gullón, Jordy Buijs, Kristoffer Peterson, Ugur Inceman en Rydell Poepon werden deze winter daarom aangetrokken. Richmond Boakye vertrok wel uit Limburg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen