Conclusie van bureau: VVV Venlo moet uitwijken

14 januari 2016, 11:24

De Koel staat te boek als een van de meeste karaktervolle en traditionele stadions van Nederland, maar de toekomst van VVV Venlo lijkt niet in dit stadion te liggen. Het bureau Hypercube, dat een bedrijfsplan voor de Limburgse Jupiler League-club schrijft, concludeert dat het beter is om over te stappen naar een nieuwe voetbaltempel.

"VVV lijkt in Venlo bestaansrecht te hebben, maar het huidige stadion voldoet niet", zegt Pieter Nieuwenhuis van Hypercube in gesprek met de regionale omroep 1Limburg. VVV-voorzitter Hai Berden wil al jaren voor een nieuw stadion gaan, maar zijn leningsverzoek werd door de financiële moeilijkheden bij VVV niet gehonoreerd door de gemeenteraad.

In mei moet er een mooi plan voor een nieuw stadion uitgestippeld zijn. "Verbouw op de huidige plek is het meest voor de hand liggend, maar we gaan alle opties bekijken. Dus ook nieuwbouw op een andere locatie. Er is financiële nood omdat de club lang niet heeft ingegrepen. Dat is geen kwaadwillendheid geweest, maar er zat wat dat betreft wel een boel naïviteit. En we zitten in tijdnood, de club heeft te lang gewacht met het opstellen van een nieuwe business case. Haast is sowieso geboden, we kunnen de club niet laten doorlekken", aldus Nieuwenhuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen